Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

! Virtuaalitalli / a sim-game stable !

Shann ox    '' Sanni ''

→ Arabialainen täysiverinen, tamma
→ 25.9.2011, IKÄ, VARL

→ VH12-003-0868

→ 157cm

→ Ko: Helppo C, Re: 50cm, Me: 50cm
→ Westernpainoitteinen

→ Jenna Dallas, Eagle Ranch
→ Andy Mountains [evm]

→ Hoitaja ?

(klikkaa suuremmaksi)

 

Sanni saapui ensimmäisenä arabiasukkaana Eagle Ranchille. Se oli lähistöllä myynnissä joten päätin tarttua tilaisuuteen ja menin katsomaan sitä. Sanni oli heti alkukättelyssä upea tamma. Ehkä hieman tulinen, mutta minä ainakin nautin sillä ratsastuksesta. Tamma näytti olevan hyvin opetettu westerniin, joten päätin ostaa sen heti. Siitä päivästä lähtien se on asustellut Eagle Ranchilla.

Luonne

Sannista on turha yrittää muovailla mitään pikkulasten ratsua. Se on liian tulinen sellaiseen puuhaan ja tykkääkin kirmata kovaa. Alkunäkemältä vaikuttaa kiltiltä, mutta paljastaa ennemmin tai myöhemmin todellisen luonteensa.

Tamma on hoitaessa ihan mukava eikä tee mitään tuhmuuksia. Odottelee vain hermostuneena että pääsisi liikkeelle. Jalat pitää harjata pehmeällä harjalla, sillä Sannin jalat ovat herkät ja se kyllä kertoo jos ei pidä. Ei sovellu siis lapsien hoidettavaksi, vaikka onkin muuten lempeä. Se käyttäytyy ihan normaalisti, tosin saattaa olla enemmän hermostunut kiima-aikoina. Kaviot ovat helppo katsoa ja putsata, sillä Sanni nostaa ne melkein automaattisesti ilmaan. Kaviosta kannattaa ottaa kunnolla kiinni, sillä joskus tammalla on tapana vetäistä jalka pois hetken kuluttua. Satulasta se ei pidä, mutta seisoo yleensä kiltisti paikallaan. Joskus ehkä luimistaa korviaan ja kuopii, mutta ei siltikään tee mitään kamaluuksia. Suitset menevät helposti, Sanni ottaa kuolaimet vastaan enemmän kuin mielellään. Taluttaessa kulkee reippaasti taluttajan vierellä, eikä kyttäile ruohotupsuja. Sanni on siis mukava hoitaa, jos hoitaja on oikeanlainen.

Neiti on ratsastaessa tulinen - se ei meinaisi edes odottaa ratsastajan selkään pääsyä. Kyytiin päästessä se kävelee hyvin reippaasti. Sannilla on mukava ratsastaa. Neidillä on helppoa paimentaa karjaa. Suurin suosikki lännenratsastuksesta on kuitenkin tynnyriratsastus. Tamma nauttii tynnyriratsastuksesta ja sitä onkin harjoiteltu säännöllisesti. Muuten se ei kamalasti mitään liikkeitä osaa. Sannilla on kiva lähteä maastoretkelle, varsinkin kun saa tuntea tamman upeat laukka-askeleet. Nyt neidin tulisuus on vähän laskenut, joten se alkaa kohta olla vähän rauhallisempi - ettei aina ajattele laukkaamista. Sanni ei juurikaan sovi kentällä ratsastamiseen, sillä se ei pidä kentästä. Maneesi on jo aivan liikaa, joten sinne sitä ei kannata missään nimessä viedä. Pyöröaitaus on sille kuin toinen koti ja neiti nauttiikin, jos pääsee laukkaamaan pyöröaitausta pitkin. Kokenut lännenratsastaja saa Sannin menemään lännenratsastusliikkeitä, kuten esim. sidepassia. Mutta kuka tahansa pystyy ratsastamaan Sannilla kuin cowboy.

Sanni ei ainakaan ole lauman pomo, joten kohtelee lajitovereitaan kunnioittavasti. Neiti pikemminkin tykkää laukkailla jonkun toverinsa kanssa. Kevätkesällä kesälaitumella päästessään Sanni laukkailee ympäriinsä innoissaan. Vasta sen jälkeen se keskittyy syömään. Ei ole ruoan suhteen mikään porsas, vaan jakaa ruokaa muille tarpeen tullen. Traileriin se menee yleensä nätisti, tosin joskus saattaa leikillään temppuilla. Tamma oli kyllä hyvä hanke tälle tilalle!

Sukutaulu

i Say that ox (evm) ii ?  iii
iie
ie ?  iei
iee
e Moments ox (evm) ei ?  eii
eie
ee ? eei
eee

Kilpailukalenteri

PVM Paikka (kutsu) Laji/Jaos Luokka Sijoitus
00.00.0000 Talli Tallinen - - 0/0
00.00.0000 Talli Tallinen - - 0/0
00.00.0000 Talli Tallinen - - 0/0
00.00.0000 Talli Tallinen - - 0/0
00.00.0000 Talli Tallinen - - 0/0

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi (osoite) Isä/Emä Omistaja Kotitalli
00.00.0000 t. ER Forever Beautiful ox Forever Young ox Charoline Eagle Ranch
00.00.0000 Varsan nimi - - -
00.00.0000 Varsan nimi - - -
00.00.0000 Varsan nimi - - -

(klikkaa suuremmaksi)

Ulkoasu © Vapaita By Adrianne & Tidamin Kopiointisivut,  Muokkaus © Charoline

Kuvat © Equusite.com & Ekaterina Druz

Valmennukset

22.6.2013 - Juhannuspäivän Agilitytunti - Suvi
Sanni piti Jennan reippaassa liikkeessä tanssahtelemalla jatkuvasti. Tamma ei olisi millään ollut paikoillaan ja alkuverryttelykin oli enemmän liitelyä kuin hölkkäravia. Vesiestettä Sanni suoranaisesti pelkäsi. Hirveästa lammikostahan voisi vaikka krokotiili tulla puraisemaan jalkaa. Pitkän suostuttelun ja anelun jälkeen Sanni kaasutti hirveä vauhtia kuopan yli Jennan roikkuessa narunpäässä. Tämä kaksikko ei ainakaan kuivana säilynyt niistä roiskeista! Portaat Sanni käveli nätisti, olisiko joskus lännenratsastuksessa törmännyt saman tyyliseen esteeseen? Tunnelia tamman piti hieman haistella ja maistella, mutta pelottava se e Sannin mielestä ollut. Läpi mentiin uteliaan tutkailun jälkeen mallikkaasti ja kaksikko sai siirtyä pujotteluun. Mitä lie tamma tötsistä ajatellut, mutta Sanni tuntui oikein tähtäävän jalkansa niihin. Muutaman yli tuli myös hypättyä, mutta uusintayrityksellä Jenna sai tamman parempaan kontrolliin ja kuuntelemaan itseään. Niimpä myös tästä tehtävästä kaksikko suoriutui ja tamma ansaitsi itselleen taputukset.

Vuodesta 2012

©2019 : Eagle Ranch : - suntuubi.com